Deutsch / English
Teatrul German de stat Timișoara

Fuchsiada

după Urmuz –– Poem eroico-erotic și muzical, în proză –– Traducerea în limba germană: Oskar Pastior –– O instalație teatrală imaginată de Helmut Stürmer, asistat de Silviu Purcărete

Fuchsiada, un "poem eroico-erotic și muzical", după cum este supranumit de însuși autorul său, prezintă odiseea lui Fuchs, începând cu nașterea sa: "Fuchs, când a luat naștere, a preferat să iasă prin una din urechile bunicii sale, mama sa neavând deloc ureche muzicală". Fuchs are talent muzical, de aceea devine un virtuoz al pianului. Într-o noapte pleacă în călătorie cu pianul său și ajunge într-un cartier obscur unde, pentru trei ore, cântă "felurite exerciții de legato, de staccato" dedicate Vestalelor Plăcerii. Venus îi aude muzica, se simte atrasă de Fuchs și îl invită pentru o noapte în Olimp.



 

Premiera: 18 septembrie 2015, 19:30
Durata: 01:10

Distribuția

O instalație teatrală imaginată de
Helmut Stürmer (a.G.)

asistat de
Silviu Purcărete

Decorul și light-design-ul
Helmut Stürmer (a.G.)

Muzica originală
Vasile Șirli

Coregrafia
Florin Fieroiu

Măștile
Ilona Varga-Járó

Costumele
Corina Grămoșteanu

Video
Andu Dumitrescu


Asistența de regie
Dana Borteanu

Dramaturgia
Andrea Reisz

Asistența de decor
Zsolt Fehérvári (a.G.)

Asistența de costum
Ioana Popescu

Regia tehnică
Costinel Stănescu

Corepetiția
Valentina Peetz
Roxana Ardeleanu (a. G.)

Sufleuză


Machiaj
Ramona Dinescu
Lucia Preda (a. G.)

Extrase de presă

"Cum remarcam şi cu alte ocazii, trupa Teatrului German de Stat Timişoara, căreia i se alătură actriţele invitate de la Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely, îşi dovedeşte încă o dată dedicarea şi profesionalismul, rigoarea şi disciplina, arta în exprimarea scenică. Ca şi în spectacolul Moliendo café, echipa funcţionează unitar, deşi individualităţile ies în evidenţă. Firele poveştii se adună la Fuchs, interpretat de actorul Rareş Hontzu, expresiv şi exact, elegant şi poetic, în toată bizareria personajului. Când şi când, rolul este dublat de micul Fuchsişor (apoi Clovn alb, aducând a satir) construit cu plasticitate de actriţa Silvia Török din mişcări şi sunete – icnete şi onomatopee."


Maria Zărnescu în Yorick, septembrie 2015

Trailer

Fotografii din spectacol

Știri

#teatrusigur