Deutsch / English
Teatrul German de stat Timișoara

Konstantin Keidel (a. G.)

Actor

Konstantin Keidel, născut în 1987 la Fulda, a lucrat timp de doi ani după absolvirea bacalaureatului ca şi însoţitor de zbor. În 2009 a început studiile actoriei la Schauspielschule Mainz, studii finalizate cu succes în februarie 2012.
În timpul studiilor a fost actor invitat la câteva teatre de renume din Germania. Din 2010 până în 2012 a contribuit la Teatrul de Stat din Wiesbaden la piesele "Michael Kohlhaas" de Heinrich von Kleist, în regia lui Constanze Lauterbach (roluri: slujitorul lui Tronka şi Rümhold) şi "Omul cel bun din Siciuan" de Bertolt Brecht, în regia lui Ricarda Beilharz. Chiar şi o lectură scenică "Piese noi din Europa", în cadrul bienalei de teatru (regia: Jan- Christoph Gockel şi Eric Altdorfer) a făcut parte din program.
În februarie 2012 a urmat premiera piesei "Salomé", de Oscar Wilde (regia: Günter Krämer) la renumitul Schauspiel Frankfurt, unde a fost reprezentat în corul vorbitor, care în mod abstract a preluat rolurile pazei de palat şi a evreilor.
Konstantin Keidel a jucat şi în piese independente mai mici, în jurul oraşului Mainz. A putut fi văzut în 2010 în producţia "Diavolul şi bunul Dumnezeu" de Jean Paul Sartre, în rolurile Heinz şi Căpitanul, iar în 2011 în "Urfaust" a lui Goethe, ca şi poet, Brander şi Valentin (regia: Rolf Bidinger, Theater Hautnah). În 2010 a jucat în piesa lui Lars- Robert Krautschicks "Knopfraum" rolul lui David Finestine (regie: Max Rohland, Theater Panzertape).
Piesa lui finală la Schauspielschule Mainz a fost "Lysistrate" de Aristofan, unde a primit rolurile Domnul de consiliu şi Spartanul (regia: Andreas Mach).
În colaborare cu Liceul Rhein/ Main, cu Centrul Media Wiesbaden, cu Academia de Arte Mainz, televiziunea ZDF şi cu unii cineaşti independenţi, dar şi în cadrul unor proiecte de promovare de film, Konstantin Keidel a jucat în numeroase scurt-metraje. Din 2011 este angajat ocazional de către firma din Mainz "Act!Demovideoproduktion" ca şi actor pentru workshopuri şi producţii demonstrative.
Din stagiunea 2012/ 2013 este angajat al Teatrului German de Stat Timişoara.

Fotografii din spectacole

Arhivă spectacole

Vezi mai multe (17)

#teatrusigur