Deutsch / English
Teatrul German de stat Timișoara

Silvia Török

Actriță

Silvia Török s-a născut în 1987 în Satu Mare şi a studiat Actoria la Universitatea „Babeş Bolyai" din Cluj, Facultatea de Teatru și Film, clasa Conf. Dr. Miklós Bács, asistenţi Irina Wintze şi Camelia Curuţiu. În timpul studiului a colaborat printre altele cu regizori precum Radu Afrim şi M.C. Ranin. Din toamna 2011 face parte din echipa de actori ai TGST.


Printre spectacolele în care joacă astăzi, menționăm: Jurnal de România. Timișoara de Carmen Lidia Vidu; Visul unei nopți de vară după William Shakespeare în rolul lui Bob de Muștar; Leonce și Lena de Georg Büchner în rolul Prințesei Lena din regatul Pipi; Dumnezeul Kurt de Alberto Moravia în rolul Ullei; Crăiasa Zăpezii de Evgheni Schwarz în rolul Fetei tâlharului; Teatrul de Pascal Rambert în rolul Mariei; Ținuturile joase după Herta Müller în rolul Fetiței cu codițe.


A colaborat cu Radu Afrim, Alexander Huasvater, Carmen Lidica Vidu, László Béres, Kristóf Szabó, Niky Wolcz, Pascal Rambert. 


În 2013, Silvia Török a fost distinsă cu premiul UNITER pentru cel mai bun debut în rolul lui Iris din spectacolul Fetiţa din bolul peştelui auriu, regia de Radu Afrim. 

Fotografii din spectacole

Spectacole curente

Arhivă spectacole

Vezi mai multe (25)

Știri

#teatrusigur