Deutsch / English
Teatrul German de stat Timișoara

Oana Vidoni

Actriță

Oana Vidoni s-a născut în 1991 la Timișoara și a absolvit în 2014 specializarea Artele spectacolului – Actorie în limba germană din cadrul Facultății de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara. A colaborat cu Teatrul German de Stat Timișoara în timpul studiilor și face parte din ansamblul teatrului începând cu stagiunea 2014/2015. Pregnante pentru începuturile carierei sale au fost întâlnirile cu regizorii Volker Schmidt, Eugen Jebeleanu, Alexandru Dabija, Răzvan Mazilu, Charles Muller și Niky Wolcz.

Mai recent, Oana a jucat și joacă în spectacole precum Sidy Thal de Thomas Perle și Clemens Bechtel în rolul lui Elisabeth; Leonce și Lena de Georg Büchner în rolul Guvernantei; Oameni. De vânzare de Carmen Lidia Vidu; Livada de vișini de A.P. Cehov în rolul Variei; Visul unei nopți de vară după William Shakespeare în rolul Hermiei. 

Formarea ei a continuat cu participarea la diverse ateliere de vorbire scenică susținute de Thomas Buts, Simon Schlingplässer, Tim Schüler, precum şi la ateliere de mişcare şi dans susţinute de Andrea Gavriliu, Kristóf Szabó, Toula Limnaios, Dorian Mallia sau Louise Kelsey, dar și la ateliere de actorie susţinute de Miklós Bács, Ştefan Lupu, Stephan Perdekamp şi Sarah Victoria.

Din 2012 colaborează cu Compania Unfold Motion la o serie de proiecte din sfera dansului contemporan. În 2022 a absolvit un masterat în Management și Antreprenoriat cultural la Facultatea de Teatru și Film din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj, cu o lucrare dedicată festivalului european de teatru în contextul Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023.


Fotografii din spectacole

Spectacole curente

Arhivă spectacole

Vezi mai multe (26)

#teatrusigur