Deutsch / English
Teatrul German de stat Timișoara

Dana Borteanu

Actriță

Dana Borteanu s-a născut la Reșița și a absolvit specializarea Artele spectacolului – Actorie în limba germană din cadrul Facultății de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara în 1997. A jucat în numeroase producții ale Teatrului German de Stat din Timișoara începând cu anul 1992. 


La TGST joacă, printre altele, în spectacolele Crăiasa Zăpezii de Evgheni Schwarz în rolul căpeteniei tâlharilor, Cartea junglei după Rudyard Kipling în rolul lui King Louie, regele maimuțelor; Lysistrata 3.0 după Aristofan în rolul lui Sappho; Teatrul de Pascal Rambert în rolul Vanessei Ungermann; Ținuturile joase după Herta Müller în rolul vecinei. 


A colaborat cu regizorii Yuri Kordonsky, Zeno Stanek, Clemens Bechtel, Bernhard Eusterschulte, Niky Wolcz, Răzvan Mazilu, Alexandru Dabija, Gabor Tompa, Cătălina Buzoianu, Mihai Măniuțiu, Bogdan Ulmu, Victor Ioan Frunză, Alexander Hausvater, Silviu Purcărete, Pascal Rambert. 


Dana Borteanu a jucat în mai multe filme, dar marea ei pasiune este muzica. Încă din Reșița a fost membră a trupei rock Ramses. La Timișoara, au urmat alte trupe și proiecte în care a fost și este implicată în continuare: Ultimatum, Arca, Stepan Project, Reșița Rocks, Pro Musica, Blackjack, Rockul Carantinei și Scar. 


Fotografii din spectacole

Spectacole curente

Arhivă spectacole

Vezi mai multe (28)

Știri

#teatrusigur