Deutsch / English
Teatrul German de stat Timișoara

Richard Hladik

Richard Hladik este unul dintre actorii tineri ai Teatrului German, parte din generația recentă a Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau” care a ales teatrul în limba germană. În 2013 a absolvit specializarea Artele spectacolului – Actorie în limba germană din cadrul Facultății de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara

De atunci a jucat într-o mulțime de spectacole la Teatrul German: Europa de David Greig în rolul lui Morrocco, Visul unei nopți de vară după William Shakespeare în rolul Florii nebuniei iubirii; Lysistrata 3.0 după Aristofan în rolul lui Alcibiade; Cartea junglei de Rudyard Kipling în rolul Maimuței Nebune; Teatrul de Pascal Rambert în rolul lui Rocco; Sidy Thal de Thomas Perle și Clemens Bechtel în rolul lui P. Fleschin; Livada de vișini de A. P. Cehov în rolul Iașei.

A colaborat cu regizorii: Peter Kerek, Szabo Istvan, Volker Schmidt, Răzvan Mazilu, Charles Muller, Kristóf Szabó, Niky Wolcz, Clemens Bechtel, Pascal Rambert, László Béres. 

În 2017 a făcut parte din 10 pentru film, un program care promovează actorii de teatru, organizat de TIFF. În 2019, Richard a fost recompensat cu premiul ProCultura Timisiensis, categoria Certitudini, acordat de Consiliul Județean Timișoara. Isolde Cobeț, pedagogul NiL, care l-a și instruit, zicea atunci despre el că este: „Blond, șturlubatic, neastâmpărat, dar inimos și drăgălaș, parte a sufletului NiL, pasionat, cu o bună intuiție scenică.” 

Fotografii din spectacole

Spectacole curente

Arhivă spectacole

Vezi mai multe (24)

#teatrusigur