Deutsch / English
Teatrul German de stat Timișoara

Isa Berger

Actriță

Isa Berger s-a născut la Orșova în 1988. A absolvit Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timișoara, iar în 2010 a dobândit licența în Relații Internaționale și Studii Europene, studiate în limba germană la Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării a universității timișorene. Tot la Universitatea de Vest din Timișoara a studiat apoi actorie în limba germană. Din iunie 2013 este angajată a Teatrului German de Stat din Timișoara, iar regizori precum: Alexander Hausvater, Szabo K. Istvan, Laszlo Bocśardi, Juri Kordonsky, Silviu Purcărete, Peter Kerek, Critian Ban sau Simona Vintilă, au condus-o pe drumul ei actoricesc.

A dobândit merite deosebite în cultivarea teatrului școlar de expresie germană, prin coordonarea de activități ale trupelor NiL, respectiv de proiecte din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de Tineret de Expresie Germană.

2016 i-a fost înmânat Premiul „Ștefan Jäger”, pentru merite deosebite în cadrul Teatrului German din Timișoara și a teatrului german pentru tineret. În 2017 a obținut Premiul „Pro Cultura Timisiensis Certitudini”, pentru merite deosebite în promovarea culturii în județul Timiș.

A participat, de-a lungul timpului, la ateliere de teatru coordonate de Simon Schlingplässer, Radu-Alexandru Nica, Alexander Hausvater, Ida Jarcsek-Gaza, Miklós Bács, Andrea Gavriliu sau Ștefan Lupu. A colaborat cu Teatrul Național și cu Teatrul Merlin din Timișoara, precum și cu Teatrul Dramatic „I. D. Sîrbu” din Petroșani. A jucat în filme de lung și scurt metraj.

Fotografii din spectacole

Spectacole curente

Arhivă spectacole

Vezi mai multe (18)

Știri

#teatrusigur