Deutsch / English
Teatrul German de stat Timișoara

Isa Berger

Actriță

Isa Berger s-a născut în 1988 la Orșova, a absolvit Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timișoara și programul de licență în limba germană în Relații Internaționale și Studii Europene la Facultatea de Filosofie, Științe Politice și Științele Comunicării din Timișoara. A studiat apoi specializarea Artele spectacolului – Actorie în limba germană din cadrul Facultății de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara. Este membră a ansamblului TGST din 2013. 

Mai recent, a apărut și continuă să apară în producții precum Crăiasa Zăpezii de Evgheni Schwarz în rolul tinerei Gerda, Leonce și Lena de Georg Büchner în rolul Prințesei Lena din regatul Pipi, Cartea Junglei după Rudyard Kipling în rolul lupoaicei Raschka, Visul unei nopți de vară după William Shakespeare în rolul Moliei, Dragonul de Evgheni Schwarz în rolul Elsei, Teatrul de Pascal Rambert în rolul Inei, Ținuturile joase după Herta Müller în rolul Povestitoarei.    

A lucrat cu regizori precum: Alexander Hausvater, István K. Szabó, Laszlo Bocśardi, Yuri Kordonsky, Silviu Purcărete, Peter Kerek, Cristian Ban, Lászlo Béréș, Răzvan Mazilu, Niky Wolcz, Kristóf Szabó, Volker Schmidt, Pascal Rambert. 

A obținut merite deosebite în activitatea de pedagogie teatrală, în special în coordonarea activităților trupelor de teatru ale Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau” și ale Festivalului Internaţional de Teatru Școlar și de Tineret de Expresie Germană. 

În 2016 a primit Premiul „Stefan Jäger” pentru realizări deosebite la Teatrul German de Stat Timișoara și la Teatrul German de Tineret. În 2017 a primit premiul „Pro Cultura Timisiensis” pentru realizări deosebite în domeniul cultural.

A participat la diverse ateliere de actorie sub conducerea lui Simon Schlingplässer, Radu Alexandru Nica, Alexander Hausvater, Ida Jarcsek-Gaza, Miklós Bács, Andrea Gavriliu sau Ștefan Lupu. Isa Berger a mai lucrat cu Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara și cu Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin" din Timișoara, precum și cu Teatrul Dramatic „I. D. Sîrbu” din Petroșani. De asemenea, a apărut în filme de lungmetraj și scurtmetraje.

Fotografii din spectacole

Spectacole curente

Arhivă spectacole

Vezi mai multe (26)

Știri

#teatrusigur