Deutsch / English
Teatrul German de stat Timișoara

Georg Peetz (a. G.)

Actori

S-a născut în 1965 la Landshut, Germania, iar în 1989 a absolvit Şcoala de Teatru din Ulm. A evoluat pe prestigioase scene germane, precum Deutsches Theater Berlin, Staatstheater Dresda, la teatrele din Kiel, Zwickau, Pforzheim, Neustrelitz, şi la nu mai putin celebrul Schauspielhaus Graz, în Austria, interpretând roluri pe cât de diverse, pe atât de râvnite precum:

Posa, în Don Carlos, de Schiller;

Mephisto, în Urfaust, de Goethe;

Jean, în Domnişoara Julie, de Strindberg;

Nebun, în A douăsprezecea noapte, de Shakespeare;

St. Just, în Moartea lui Danton, de Georg Büchner;

Mercutio, în Romeo şi Julieta, de Shakespeare;

Franz Moor, în Hoţii, de Schiller;

Scapin, în Vicleniile lui Scapin, de Molière. 

S-a născut în 1965 la Landshut, Germania, iar în 1989 a absolvit Şcoala de Teatru din Ulm. A evoluat pe prestigioase scene germane, precum Deutsches Theater Berlin, Staatstheater Dresda, la teatrele din Kiel, Zwickau, Pforzheim, Neustrelitz, şi la nu mai putin celebrul Schauspielhaus Graz, în Austria, interpretând roluri pe cât de diverse, pe atât de râvnite precum: Posa, în Don Carlos, de Schiller; Mephisto, în Urfaust, de Goethe; Jean, în Domnişoara Julie, de Strindberg; Nebun, în A douăsprezecea noapte, de Shakespeare; St. Just, în Moartea lui Danton, de Georg Büchner; Mercutio, în Romeo şi Julieta, de Shakespeare; Franz Moor, în Hoţii, de Schiller; Scapin, în Vicleniile lui Scapin, de Molière. Prezenţa lui Georg Peetz la Teatrul German de Stat este posibilă datorită sprijinului acordat de Institutul pentru Relatii Externe din Stuttgart.
S-a născut în 1965 la Landshut, Germania, iar în 1989 a absolvit Şcoala de Teatru din Ulm. A evoluat pe prestigioase scene germane, precum Deutsches Theater Berlin, Staatstheater Dresda, la teatrele din Kiel, Zwickau, Pforzheim, Neustrelitz, şi la nu mai putin celebrul Schauspielhaus Graz, în Austria, interpretând roluri pe cât de diverse, pe atât de râvnite precum: Posa, în Don Carlos, de Schiller; Mephisto, în Urfaust, de Goethe; Jean, în Domnişoara Julie, de Strindberg; Nebun, în A douăsprezecea noapte, de Shakespeare; St. Just, în Moartea lui Danton, de Georg Büchner; Mercutio, în Romeo şi Julieta, de Shakespeare; Franz Moor, în Hoţii, de Schiller; Scapin, în Vicleniile lui Scapin, de Molière. Prezenţa lui Georg Peetz la Teatrul German de Stat este posibilă datorită sprijinului acordat de Institutul pentru Relatii Externe din Stuttgart. Spectacole la care a colaborat: Ultimul incendiu Autor Dea Loher Rabe Woyzeck Autor Georg Büchner Decorul şi regia Käthchen din Heilbronn Autor Heinrich von Kleist Împăratul Opera de trei parale Autor Bertolt Brecht & Kurt Weill Jonathan Jeremiah Peachum Nu cobori! Nu te uiţi! / Nimic mai frumos Autor Ulrich Plenzdorf / Oliver Bukowski Regia Judecata Autor Barry Collins Andreij Vukhov Mutter Courage (Anna Fierling si copiii ei) Autor Bertolt Brecht Bucătarul Nuntă cu bucluc Autor Werner Salm & Hugo Rendler Paul Ultimul mesaj al cosmonautului către femeia pe care a iubit-o odată în fosta Uniune Sovietică Autor David Greig Keith, un funcţionar Pinocchio Autor Carlo Collodi Geppeto O zi nebună sau Nunta lui Figaro Autor Pierre Augustin Caron de Beaumarchais Contele Almaviva, mare coregidor Chip de foc Autor Marius von Mayenburg Tatăl Regele Cymbelin Autor William Shakespeare Cymbelin, regele Britaniei

Fotografii din spectacole

Arhivă spectacole

Vezi mai multe (18)

#teatrusigur