Deutsch / English
Teatrul German de stat Timișoara

Trei nominalizări la Gala Premiilor UNITER 2018 pentru creații la Teatrul German de Stat Timișoara

1 martie 2018

Uniunea Teatrală din România (UNITER) a anunţat la 27 februarie 2018 nominalizările pentru cea de-a XXVI-a ediţie a Galei Premiilor UNITER, care se va desfăşura la 7 mai 2018, la Alba-Iulia. Teatrul German de Stat este prezent în listă prin intermediul a trei nominalizări.

Astfel, la categoria Cea mai bună actriţă în rol principal a fost nominalizată actrița Olga Török pentru rolul Eréndira din spectacolul „Incredibila și trista poveste a candidei Eréndira și a bunicii sale fără suflet” de Gabriel García Márquez, în regia lui Yuri Kordonsky.

Pentru creația lor la același spectacol, la categoria Cea mai bună scenografie îi regăsim pe scenografii Helmut Stürmer (decor) și Ioana Popescu (costumele și desenele în nisip live), aceasta din urmă fiind scenograf angajat al TGST.

Și deloc în ultimul rând, printre regizorii care își dispută trofeul pentru Cea mai bună regie se află Yuri Kordonsky, pentru regia aceluiași spectacol.

Spectacolul „Incredibila și trista poveste a candidei Eréndira și a bunicii sale fără suflet” de Gabriel García Márquez a avut premiera în septembrie 2017 la Teatrul German de Stat Timișoara. Dramaturgia este semnată de Rudolf Herbert. Distribuția este întregită de actorii Ida Jarcsek-Gaza, Horia Săvescu, Rareș Hontzu, Franz Kattesch, Radu Brănici, Isa Berger, Dana Borteanu, Harald Weisz, Aljoscha Cobeţ, Richard Hladik/Mihály Csongor, Dana Borteanu, Isa Berger, Radu Brănici, Harald Weisz și Aljoscha Cobeţ.

Spectacolul a reprezentat a doua colaborare a lui Yuri Kordonsky cu Teatrul German de Stat Timișoara, după „Pescărușul” în 2013.

Andrea Wolfer

Secretar literar

Foto: Imagine cu Olga Török, Horia Săvescu și Rareș Hontzu din spectacolul „Incredibila și trista poveste a candidei Eréndira și a bunicii sale fără suflet”, producţie a TGST. Fotografia poate fi utilizată în mass-media și în scopuri de promovare, inclusiv în media electronice.

Ultimele știri

#teatrusigur