Deutsch / English
Teatrul German de stat Timișoara

Teatrul German participă cu Oameni. De vânzare la „Zilele redutelor culturale din Transilvania și Banat”. Prima reprezentație va avea loc la Cluj

11 mai 2023

„Zilele redutelor culturale din Transilvania și Banat” este un demers cultural care își propune promovarea reciprocă a unor valori culturale comune din Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov, prin cercetarea și documentarea istoricului și specificului redutelor culturale din trei centre urbane din Transilvania și Banat, valorificarea în forma unei expoziții foto-documentare a istoricului și specificului redutelor culturale din Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov, precum și conceperea și prezentarea publică a unui program cultural și artistic specific celor trei redute culturale din Transilvania și Banat. Poiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, în etapa I/2023, implementat de către Centrul Cultural Reduta Brașov.

Prin conceperea și prezentarea publică a unui program cultural și artistic specific celor trei redute culturale din Transilvania și Banat, fiecare partener propune o activitate reprezentativă pentru specificul activității proprii: Muzeul Etnografic al Transilvaniei Cluj-Napoca o expoziție foto-documentară și un atelier educațional etnografic, Teatrul German de Stat Timișoara un spectacol de teatru și un atelier educațional de teatru, iar Centrul Cultural Reduta Brașov un spectacol de balet și un atelier educațional de balet. Programul cultural (vernisajul expoziției, spectacolul de teatru și spectacolul de dans) și atelierele educaționale vor fi prezentate public în toate cele trei orașe din proiect.

Astfel, prima reprezentație a Teatrului German în acest proiect va avea loc sâmbătă, 13 mai 2023, ora 19.00, Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj Napoca. TGST va juca Oameni. De vânzare, a doua colaborare a regizoarei Carmen Lidia Vidu cu TGST.

Spectacolul Oameni. De vânzare este un proiect de teatru documentar, care, asemenea Jurnal de România. Timișoara, reunește filmul, teatrul și fotografia.În timp ce propaganda oficială avertiza asupra „abisurilor” lumii libere, în spațiul românesc are loc probabil cel mai mare trafic de persoane din secolul al XX-lea. Oameni. De vânzare expune situația comerțului cu etnici germani din România comunistă, care între anii 1969-1989 au fost vânduți Republicii Federale Germane. Este un spectacol despre dispariția unei comunități, despre eforturile pe care membrii acesteia le fac pentru părăsirea mediului ostil în care trăiesc și despre demonizarea dorinței acestora de a îndrăzni să viseze la viitorul lor într-un stat mai liber și mai prietenos cu cetățenii lui.

Interpretează: Ioana Iacob, Oana Vidoni, Daniela Török, Alexandru Mihăescu, Harald Weisz, Robert Bogdanov-Schein

Regie: Carmen Lidia Vidu (invitat); Multimedia: Cristina Baciu ((invitat); Costumele şi asistenţă de decor: Ioana Popescu; Dramaturgie: Rudolf Herbert; Video live şi muzica: Ovidiu Zimcea; Ilustrații: Gabriela Schinderman (invitat); Asistență de regie: Richard Hladik; Machiaj: Bojita Ilici; Regie tehnică: Adrian Georgescu.

Apariții video: Heinz Günther Hüsch, Stelian Octavian Andronic, Johann Schaas, Germina Nagâț, Mădălin Hodor, Hanni Hüsch, Cornel Hüsch

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile!

Ne vedem la Cluj

Ultimele știri

#teatrusigur