Deutsch / English
Teatrul German de stat Timișoara

Katzelmacher. Dacă n-ar fi vorba despre iubire – pe scena Festivalului de Internațional de Teatru de la Sibiu

6 iulie 2022

„Katzelmacher. Dacă n-ar fi vorba despre iubire” de Rainer Werner Fassbinder, regizat de Eugen Jebeleanu și produs de Teatrul German de Stat Timișoara, a fost invitat să participe la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, la Fabrica de cultură - Sala Lulu. FITS s-a desfășurat în acest an în perioada 24 iunie – 3 iulie 2022, iar tema a fost „Frumusețea”. Programul a cuprins aproape 770 de evenimente, cu 3.300 de invitați din 75 de țări, în 70 de spații de joc.

„Katzelmacher. Dacă n-ar fi vorba despre iubire”, potrivit unei cronici publicate de criticul Oana Stoica, a fost unul dintre cele mai bune spectacole ale stagiunii trecute la nivel național. Spectacolul lui Eugen Jebeleanu nu numai că a fost și este bine primit de public, dar a primit și cronici elogioase.

Bruno lucrează pentru Elisabeth în compania acesteia, care produce așa zise pungi minune, pungi cu dulciuri sau jucării, precum cele care încă se mai vindeau în Germania la zeci de ani după cel de-al Doilea Război Mondial. Bruno visează de fapt la o viață diferită, dar o lasă pe Elisabeth să îl întrețină. Ingrid vrea să devină cântăreață, Marie e cu Erich, iar Helga e cu Paul. Frustrarea și plictiseala domnesc în suburbia germană în care locuiesc tinerii. Dar când apare grecul Jorgos, micuța lume se întoarce cu susul în jos. Xenofobia, invidia și ura izbucnesc.

Cu: Niko Becker, Isa Berger, Ioana Iacob, Daniela Török, Olga Török, Oana Vidoni, Harald Weisz, Rareș Hontzu, Alex Mihăescu, Radu Brănici.

Regie: Eugen Jebeleanu; Asistență de dramaturgie: Yann Verburgh; Asistență de regie: Daniel Ghidel; Decoruri și costume: Velica Panduru; Asistență de scenografie: Sabina Reus; Video Design: Marius Panduru; Sound Design: Alex Halka; Foto-Video: Ovidiu Zimcea; Machiaj: Bojita Ilici; Construcție decor: Tukuma Works; Regie tehnică: Adrian Georgescu, Costinel Stănescu.

Spectacolul a beneficiat de supratitrare în limba română și engleză.

Ultimele știri

#teatrusigur