Deutsch / English
Teatrul German de stat Timișoara

KAMIKAZE - ultimele reprezentaţii la Timişoara

12 februarie 2009


Vineri, 13.02 şi sâmbătă, 14.02, ora 19, în sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat aveţi ocazia de a-i revedea pe Christine Cizmaş şi Wolf E. Rahlfs (invitat din Bruchsal) interpretând rolurile lui Kami şi Cristi în ultimele reprezentaţii ale spectacolului Kamikaze.

Kamikaze, de Alina Nelega – o piesă de o expresivitate aparte, despre oameni neobişnuiţi şi încercarea lor disperată de a găsi un echilibru între propriul trecut, o pasiune ce nu permite compromisuri, şi o dragoste care se dovedeşte prea târziu a fi neîmpărtăşită.

"Să stârneşti vântul, să te laşi dus de el" este deviza lui Kami şi a lui Cristi, care îşi doresc să simtă gustul libertăţii absolute. Noaptea nunţii este însă un moment al bilanţului pentru Kami şi Cristi, amândoi pasionaţi de motoare. Trecutul este încă prezent în gândurile şi sentimentele fiecăruia: prima întâlnire, începutul relaţiei, şi mai cu seamă amintirea biker-ului Duke, fostul prieten al lui Kami, şi prieten al lui Cristi în acelaşi timp, mort într-un accident.

Kamikaze a văzut lumina rampei în data de 29 aprilie 2007 la Teatrul German de Stat Timişoara (TGST) în regia lui Gavril Cadariu din Târgu-Mureş, fiind jucat pentru prima dată în limba germană. În acelaşi an spectacolul a fost selectat în Festivalul Dramaturgiei Româneşti de la Timişoara, iar autoarea Alina Nelega a fost distinsă cu Premiul European pentru Dramaturgie la Bursa de Texte de Teatru de la Heidelberg.

Spectacolul timişorean s-a născut în cadrul relaţiilor de colaborare cu Teatrul de Stat din Bruchsal (Germania), unde va fi prezentat în luna martie 2009.

La Timişoara, reprezentaţiile se desfăşoară cu traducere simultană în limba română.

Rezervarea biletelor este posibilă şi online la adresa www.teatrulgerman.ro sau la tel. 0256-201291.

Ultimele știri

#teatrusigur