Deutsch / English
Teatrul German de stat Timișoara

Comedia „Scandal în culise”, în premieră la Teatrul German de Stat Timișoara

25 martie 2016

Teatrul German de Stat Timișoara (TGST) anunță premiera comediei „Scandal în culise” de Michael Frayn, care va vedea luminile rampei astfel:



Repetiția generală cu public – sâmbătă, 2 aprilie 2016


Premiera: – duminică, 3 aprilie 2016


Următoarele reprezentații: – sâmbătă, 7 mai 2016
duminică, 8 mai 2016

sâmbătă, 4 iunie 2016


Repetiția generală cu public și toate reprezentațiile încep la ora 19,30, în sala TGST și se traduc simultan în limba română.



Spectacolul „Scandal în culise” poartă semnătura regizorului Wolf E. Rahlfs, scenografia fiind realizată de Franziska Smolarek. Distribuția îi reunește pe actorii Tatiana Sessler-Toami, Konstantin Keidel, Isa Berger, Rareș Hontzu, Daniela Török, Franz Kattesch, Radu Vulpe, Oana Vidoni și Harald Weisz.



Farsa „Scandal în culise”, prezentată în premieră absolută în 1982, i-a adus dramaturgului britanic Michael Frayn succesul cel mai de durată. Autorul persiflează teatrul în sine, concentrând acțiunea în jurul aventurilor prilejuite de susținerea comediei „Nothing On”. În fiecare act din „Scandal în culise” este prezentat actul întâi din „Nothing On”: mai întâi ca repetiție generală, apoi în timpul unei reprezentații, când spectatorii văd agitația din culise, și, în final, într-un turneu. Grație comicului său irezistibil, comedia „Scandal în culise” a fost piesa cu cei mai mulți spectatori – peste 180.000 – în spațiul de expresie germană în stagiunea 1984/1985.



Wolf E. Rahlfs a studiat actoria la Institutul pentru Artele Spectacolului din Liverpool, iar ulterior regia la Universitatea Middlesex din Londra și la Universitatea York din Toronto. A colaborat de-a lungul timpului cu teatre din Bruchsal, Aachen, Koblenz, Stuttgart și Ludwigsburg. La TGST a jucat rolul Cristi în „Kamikaze“ de Alina Nelega, regia Gavril Cadariu (2007) și rolul titular din „Don Carlos“ după Friedrich Schiller, regia Alexander Hausvater (2011). A fost distins de către Royal Shakespeare Company în 2001 și de către Festivalul Internațional pentru Regie de Teatru de la Leipzig/Trento în 2009.



Franziska Smolarek a studiat la Institutul pentru Artele Spectacolului din Liverpool. A lucrat ca scenografă în teatre din Germania, Austria și Anglia. A fost unul dintre scenografii angajați pentru ceremonia de închidere a programului Commonwealth Games din Manchester.



Biletele pot fi achiziționate într-unul din următoarele moduri:
- la casieria Teatrului German (str. Alba Iulia nr. 2)
Orar: Marţi – Vineri: 10-15 şi 17-19;
Sâmbătă: 10-15
precum şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor
- online pe paginile teatrulgerman.ro şi biletmaster.ro. Interfața online oferă și posibilitatea cumpărării și tipăririi biletelor la calculatorul personal.

Andreea Andrei


Referent de presă



Foto: Imagine din „Scandal în culise”, o producție TGST. Imaginea poate fi utilizată în mass-media și în scopuri de promovare, inclusiv în media electronice.

Ultimele știri

#teatrusigur