Deutsch / English
Teatrul German de stat Timișoara

Centrul Național al Dansului București în turneu, pentru prima oară!

23 mai 2019

Centrul Național al Dansului din București (CNDB) ajunge pentru prima oară cu un turneu de dans contemporan în Timișoara, și aduce, în premieră, trei spectacole. Întră în universul dansului contemporan din România, între 5-7 iunie, cu trei spectacole realizate de artiști importanți ai momentului. În registre estetice diferite, „La institutul schimbării” „2 femei contemporane” și „37 minutes of make believe”, îți propun subiecte precum feminismul, comunitatea românească transgender și empatia. Vino să descoperi ce se întâmplă pe scena CNDB, singura instituție de dans contemporan din Europa de est, care susține constant sectorul cultural independent din România!


La institutul schimbării - de Paul Dunca // 5 iunie 2019 // 19.30
Un bio-info show care are ca bază investigarea, documentarea și arhivarea unor povești personale, din realitatea locală, care vizează comunitatea transgender românească. Lucrarea se axează pe problematica asumării corpului / sexualității / identității de gen și a confruntării dintre narațiunea intimă a corpului și percepția publică, prezentând o comunitate absolut invizibilă la ora actuală pe plan local.
Durată: 50 minute
Trailer: https://vimeo.com/167747623

Performeri: Mădălina Brândușe, Carmen Coțofană, Renate Dinu, Paul Dunca, Alice Monica Marinescu, Maria Mora, Ada Mușat & Vava Ștefănescu
Artist asociat: Mihaela Michailov
Muzică live: Chlorys & Catrinel Bejenariu



2 femei contemporane – de Ioana Marchidan // 6 iunie 2019 // 19.30
2 Femei Contemporane este acel spectacol care îți construiește trasee prin care poți călători în timp, prin care poți recunoaște tipare de care te lovești la fiecare colț de stradă și ți se par firești doar pentru că se întâmplă de mult timp. Când vii la acest spectacol îți dai permisiunea să devii mai atent, mai deschis și să te detașezi de planul cotidian ca să privești lucrurile un pic mai în ansamblu, un pic mai clar, ca atunci când îți ștergi ochelarii.

Durată: 50 minute
Teaser:
https://youtu.be/LIu2FZ4vhFs

Performeri: Ioana Marchidan și Flavia Giurgiu
Muzică: Vasile Gherghel
Scenografie & Light Design: Hermina Stănciulescu


37 minutes of make believe – de Andreea Novac // 7 iunie 2019 // 19.30
37 minutes of make believe se foloseşte de cuvânt şi mişcare pentru a crea premisele unei întâlniri între imaginaţia performerului şi cea a publicului. Piesa propune un interplay între cuvânt şi interpretare, între mişcare şi materializare, între ceea ce este şi ceea ce ar putea fi. Ceea ce rezultă este un spectacol în strânsă legatură cu dorinţa fiecăruia de a percepe, de a-şi aminti şi imagina.

Coregraf şi interpret: Andreea Novac

Durată: 37 minute
Trailer: https://vimeo.com/203998535

Ultimele știri

#teatrusigur