Deutsch / English
Teatrul German de stat Timișoara

Actorul Radu Brănici – premiat la Gala Premiilor pentru Excelență

19 decembrie 2017

Radu Brănici, actor al Teatrului German de Stat Timișoara (TGST), va fi premiat în cadrul Galei Premiilor pentru Excelență, un eveniment anual dedicat timişorenilor care au obţinut rezultate deosebite în domeniile lor de activitate, organizat de Primăria Municipiului Timișoara.

Ceremonia de premiere va avea loc

marți, 19 decembrie 2017, la ora 15

în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Timișoara.

Radu Brănici s-a născut în 3 iulie 1993 la Arad. În timpul liceului, urmat la Sibiu, a jucat teatru în cadrul orelor opționale, sub îndrumarea actorului Franz Kattesch. Între timp a participat la festivaluri de teatru pentru tineret atât la Timișoara, cât și în Croația. A studiat apoi la secția de actorie în limba germană din cadrul Facultății de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara. În 2014 și 2015 Radu Brănici a participat la atelierele din cadrul Școlii de vară a TGST de la Gărâna, iar din septembrie 2015 face parte din trupa TGST. A lucrat și la proiecte muzicale împreună cu Ada Milea.

La TGST, Radu Brănici a jucat în spectacole precum: „Cartea junglei”, în regia și coregrafia lui Răzvan Mazilu, „Incredibila și trista poveste a candidei Eréndira și a bunicii sale fără suflet”, în regia lui Yuri Kordonsky, „Micul prinț”, în regia lui Peter Kerek sau „Deșteptarea primăverii”, în regia lui Charles Muller.

În 2017, Brănici a fost nominalizat la Gala Premiilor Uniunii Teatrale din România (UNITER), la categoria Debut, pentru rolul Moritz din spectacolul „Deșteptarea primăverii”.

Andreea Andrei

Consultant artistic

Foto: Imagine cu Radu Brănici în spectacolul „Deșteptarea primăverii”, producţie TGST. Fotografia poate fi utilizată în mass-media și în scopuri de promovare, inclusiv în media electronice.

Ultimele știri

#teatrusigur