Deutsch / English
Teatrul German de stat Timișoara

Actor al Teatrului German Timișoara, nominalizat la Gala Premiilor UNITER 2017

21 februarie 2017

Actorul Teatrului German de Stat Timișoara (TGST), Radu Brănici, a fost nominalizat la Gala Premiilor Uniunii Teatrale din România (UNITER) 2017, la categoria Debut, pentru rolul Moritz din spectacolul „Deșteptarea primăverii” de Frank Wedekind, în regia lui Charles Muller.

Radu Brănici s-a născut la 3 iulie 1993 la Arad. În timpul liceului, urmat la Sibiu, a jucat teatru în cadrul orelor opționale, sub îndrumarea actorului Franz Kattesch. Între timp a participat la festivaluri de teatru pentru tineret atât la Timișoara, cât și în Croația. A studiat apoi la secția de actorie în limba germană din cadrul Facultății de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara. În 2014 și 2015 Radu Brănici a participat la atelierele din cadrul Școlii de vară a TGST de la Gărâna, iar din septembrie 2015 face parte din trupa TGST. A lucrat și la proiecte muzicale împreună cu Ada Milea.

Juriul de nominalizări al Premiilor UNITER 2017 a fost format din criticii de teatru Monica Andronescu, Alice Georgescu și Mircea Morariu. La categoria Debut, ceilalți concurenți sunt actorii Lavinia Pele și Iustinian Turcu, pentru creațiile lor realizate la Teatrul „Tony Bulandra” din Târgoviște, respectiv la secția germană a Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu.

Gala Premiilor UNITER, ajunsă la cea de-a XXV-a ediţie, va avea loc luni, 8 mai 2017, la Teatrul National „Mihai Eminescu” din Timișoara.

Andreea Andrei

Consultant artistic


Foto: Imagine cu Radu Brănici în spectacolul „Deșteptarea primăverii”, producţie TGST. Fotografia poate fi utilizată în mass-media și în scopuri de promovare, inclusiv în media electronice.

Ultimele știri

#teatrusigur