Deutsch / English
Teatrul German de stat Timișoara
Spectacol invitat
Acum vezi arhiva reprezentației din:
14 februarie 2021, 18:00 (Stagiunea 2020-2021)
Vezi toate reprezentațiile

Duminică, 14 februarie 2021, 18:00-00:00

Streaming online: Gemma Habibi

Spectacolul va putea fi vizionat aici – https://bit.ly/GemmaHabibiOnlineRo
Scris și interpretat de Robert Prosser (text și voce) și Lan Sticker (percuție)
Cu participarea actorilor TGST: Olga Török și Richard Hladik

Bătaia e ruptă din raiul fricii. Controlată sau nu, violenţa este, adesea, şi refugiu şi un mijloc de afirmare pentru tinerii care nu-şi mai găsesc locul în comunităţile din care fac parte. Coproducţie a Forumului Cultural Austriac Bucureşti şi a Teatrul German de Stat din Timişoara, performance-ul „Gemma Habibi” a fost creat de romancierul şi performerul Robert Prosser, alături de bateristul Lan Sticker, pentru tinerii - şi publicul adult în general - care se simt izolaţi şi trăiesc cu sentimentul că relaţiile sociale dintr-un oraş multicultural contemporan le scapă de sub control.


Spectacolul va fi prezentat în premieră naţională online, cu subtitrare în limba română, pe 14 februarie, între orele 18.00 şi 24.00, pe site-ul Forumului Cultural Austriac Bucureşti, urmând ca Teatrul German de Stat din Timişoara să îl difuzeze, la rândul său, în luna martie. Proiectul se desfăşoară în cadrul programului #PerformingAustria al Forumului Cultural Austriac Bucureşti.


Ritmurile variază între cele de Jazz și cele dure, povestirea este captivantă și totodată un portret al timpurilor noastre: în Siria războiul face ravagii, refugiații sosesc în Europa, societatea se revoltă. Toate acestea marchează viața lui Lorenz, care se antrenează pentru campionat. Și prietenul său, kurdul refugiat la Viena Zain, numit Z., visează la un succes care să-l facă de neuitat în lumea boxului.

Publicul se poate aștepta la o legătură neobișnuită între literatură și muzică, delimitată prin respirație și limbă, rap și cântec, percuția fiind virtuoasă, fără teamă de improvizații. Un performance dens, intens, despre obsesie și prietenie, devotament și un nou început și despre experiența de excepție, care devine posibilă în ringul de box.

Robert Prosser s-a născut în 1983 în Alpbach, în Tirol, trăiește acolo și în Viena. A avut mai multe șederi în Asia, în lumea arabă, în Anglia. Este autor, performer, curator. A publicat - printre altele – romanele Phantome (Ullstein, 2017) și Gemma Habibi (Ullstein, 2019). Este deținătorul unor premii și burse, printre care a Longlist Deutscher Buchpreis 2017. www.robertprosser.at

Lan Sticker s-a născut în 1995 în St. Jakob în Rosental/Šentjakob v Rožu. Tânărul muzician din Kärnten, pasionat de muzică din copilărie, studiază din anul 2016 percuția Jazz la Universitatea privată Anton Bruckner din Linz. Acesta interpretează alături de muzicieni renumiți (de ex. Skúli Sverrisson, Peter Herbert, Primus Sitter și Tonč Feinig) și a lansat deja câteva albume împreună cu diferite formații (printre care Delta Concept, Kafra și Jade&Gold).


Durata: 06:00

#teatrusigur