Deutsch / English
Teatrul German de stat Timișoara
Spectacol invitat
Acum vezi arhiva reprezentației din:
18 octombrie 2020, 19:30 (Stagiunea 2020-2021)
Vezi toate reprezentațiile

Duminică, 18 octombrie 2020, 19:30-21:00, în sala Teatrului German

Gemma Habibi

În urma noilor decizii luate de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență potrivit cărora sălile de spectacol se redeschid, Teatrul German va relua reprezentația cu publicul din 18 octombrie la spectacolul invitat Gemma Habibi.


Scris și interpretat de Robert Prosser (text și voce) și Lan Sticker (percuție)
Cu participarea actorilor TGST: Olga Török și Richard Hladik

Bazat pe romanul Gemma Habibi (Ullstein, 2019), Robert Prosser creează, împreună cu percuționistul Lan Sticker un performance în care îmbină recitarea, artele marțiale și rap-ul.

Ritmurile variază între cele de Jazz și cele dure, povestirea este captivantă și totodată un portret al timpurilor noastre: în Siria războiul face ravagii, refugiații sosesc în Europa, societatea se revoltă. Toate acestea marchează viața lui Lorenz, care se antrenează pentru campionat. Și prietenul său, kurdul refugiat la Viena Zain, numit Z., visează la un succes care să-l facă de neuitat în lumea boxului.

Publicul se poate aștepta la o legătură neobișnuită între literatură și muzică, delimitată prin respirație și limbă, rap și cântec, percuția fiind virtuoasă, fără teamă de improvizații. Un performance dens, intens, despre obsesie și prietenie, devotament și un nou început și despre experiența de excepție, care devine posibilă în ringul de box.


Robert Prosser s-a născut în 1983 în Alpbach, în Tirol, trăiește acolo și în Viena. A avut mai multe șederi în Asia, în lumea arabă, în Anglia. Este autor, performer, curator. A publicat - printre altele – romanele Phantome (Ullstein, 2017) și Gemma Habibi (Ullstein, 2019). Este deținătorul unor premii și burse, printre care a Longlist Deutscher Buchpreis 2017. www.robertprosser.at

Lan Sticker s-a născut în 1995 în St. Jakob în Rosental/Šentjakob v Rožu. Tânărul muzician din Kärnten, pasionat de muzică din copilărie, studiază din anul 2016 percuția Jazz la Universitatea privată Anton Bruckner din Linz. Acesta interpretează alături de muzicieni renumiți (de ex. Skúli Sverrisson, Peter Herbert, Primus Sitter și Tonč Feinig) și a lansat deja câteva albume împreună cu diferite formații (printre care Delta Concept, Kafra și Jade&Gold).


Durata: 01:30

#teatrusigur