Deutsch / English
Teatrul German de stat Timișoara
Avanpremieră
Acum vezi arhiva reprezentației din:
27 octombrie 2020, 19:30 (Stagiunea 2020-2021)
Vezi toate reprezentațiile

Marți, 27 octombrie 2020, 19:30-20:45, în sala Teatrului German

Amânat: Dumnezeul Kurt

În urma deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, evenimentele din următoarele 14 zile, care urmau să se desfășoare în spațiile închise, au fost amânate, inclusiv avanpremiera și premiera spectacolului Dumnezeul Kurt, anunțate la Teatrul German pentru 27 și 28 octombrie 2020. Evenimentul va fi reprogramat fizic sau online la o dată pe care o vom anunța ulterior.
Contravaloarea biletelor achiziționate la Dumnezeul Kurt vor fi returnate automat în conturile celor care și-au achiziționat biletul online. Spectatorii care și-au cumpărat bilete de la casieria Teatrului German sunt rugați să vină la ghișeu cu biletele, unde li se vor returna banii.
Vă ținem la curent!
Program casierie:
Sâmbătă, duminică: închis
Luni - vineri: 10-12
de Alberto Moravia –– Regia: Alexander Hausvater (a. G.)

Acțiunea se petrece cu câteva luni înaintea sfârșitului celui de-al Doilea Război Mondial într-un lagăr de concentrare german în Polonia ocupată: Comandantul lagărului vrea să exemplifice ideile sale legate de o societate fără concepte etice în care sentimentul vinovăției devine o piedică depășită de istorie și drept urmare inutil. În acest scop el se folosește de piesa "Oedip rege" de Sofocle. Din ordinul lui tragedia scrisa de autorul clasic nu va fi doar jucată ci chiar "trăită" de deținuții lagărului. Comandantul Kurt, reprezentant al unui regim criminal, inuman și cinic, preia rolul zeilor antici. Un deținut evreu, prietenul din tinerețe al comandantului, este condamnat să-și ucidă tatăl și s-o lase gravidă pe propria lui mamă. 


Durata: 01:15

Distribuția

#teatrusigur