Deutsch / English
Teatrul German de stat Timișoara
Acum vezi arhiva reprezentației din:
29 octombrie 2021, 19:30 (Stagiunea 2021-2022)
Vezi toate reprezentațiile

Vineri, 29 octombrie 2021, 19:30-21:30, în sala Teatrului German

Artist Talk cu grupul Marginalii: 30 de ani mai târziu

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile (30% din capacitatea sălii - 35 de locuri - potrivit reglementărilor în vigoare) cu invitație gratuită ridicată de la casieria Teatrului German.
Moderator: Ștefania Ferchedău


Institutul Prezentului (IP) prezintă, în cadrul programului „Uncensored Act”, un artist talk cu GRUPUL MARGINALII, găzduit de Teatrul German, eveniment care urmărește să aducă în discuție un demers artistice din urmă cu aproape 30 de ani, împreună cu contextul acestuia – colectivul artistic (temporar) sau inițiativa solitară ca soluție pentru un început de acțiune, uneori utopică, într-un teren neumblat până atunci.

GRUPUL MARGINALII a fost inițiat în 1992 de dansatorii Irina Costea, Florin Fieroiu, Cosmin Manolescu și Mihai Mihalcea. Grupul a avut un caracter informal, cu o conducere pe orizontală, lucrul în interiorul colectivului reprezentînd o formă de cunoaștere prin auto-pedagogie, auto-coregrafiere și auto-reprezentare. Membrii Grupului Marginalii și-au propus un demers dezinhibat de căutare a unor limbaje personale de exprimare în zona dansului, fiind preocupați de găsirea unor noi modalități de relaționare cu spațiul („să desființăm ideea de cortină și uneori de scenă”), apropierea publicului, lucrul cu muzica experimentală sau impactul vizual al mișcării.          

Grupul a funcționat pe proiecte, ca un colectiv în care fiecare artist semnează pe rînd coregrafia unui spectacol, iar ceilalți sînt interpreți. Între piesele și spectacolele realizate în perioada 1993–1995 se află: „Patru=unu” (1993), coregrafie colectivă pentru TVR; spectacolul „Despre fluturi fără aripi” (1994), cuprinzînd piesele „Simplu balans”, coregrafia Mihai Mihalcea, și „Fragmente din interior”, coregrafia Cosmin Manolescu; „Arbori: Cercuri de lemn rătăcite” (1995), coregrafia Florin Fieroiu.

 


Vor participa:
Irina Costea, Florin Fieroiu, Cosmin Manolescu și Mihai Mihalcea

Moderator: Ștefania Ferchedău

 

 


Durata: 02:00

Fotografii din spectacol

#teatrusigur