Deutsch / English
Teatrul German de stat Timișoara

Robert Bogdanov-Schein

Robert Bogdanov-Schein s-a născut în 1999 și a absolvit Academia de Muzică și Artă Teatrală de la Universitatea Falmouth. Pe lângă teatrul clasic, Robert este interesat de teatrul experimental și senzorial, precum și de muzica populară europeană.


Din 2016 face parte din Asociația Experimental Sensory Theatre în calitate de formator și actor, unde pune în scenă spectacole de teatru senzorial în labirint și predă comunităților defavorizate folosind metoda teatrului terapeutic. 


Robert este unul dintre cei mai tineri membri ai ansamblului TGST. Printre producțiile în care a fost implicat se numără: Crăiasa Zăpezii de Evgheni Schwarz în rolul lui Kai; Oameni. De vânzare de Carmen Lidia Vidu; TSCHICK. De ce am furat mașina de Wolfgang Herrndorf în rolul lui Maik, Visul unei nopți de vară după William Shakespeare în rolul lui Flaut, cârpaciul de foale; Lysistrata 3.0 după Aristofan în rolul Hippolythos, Cartea junglei după Rudyard Kipling în rolul vulturului Buzzle; Dragonul de Evgheni Schwarz în rolul lui Charlemagne. 


De-a lungul timpului a colaborat cu mai mulți regizori: Yuri Kordonski, Niky Wolcz, László Béres, Pascal Rambert, Carmen Lidia Vidu, Irisz Kovacs, Kristóf Szabó. 


Alte colaborări includ lucrul cu Moon Fool sub conducerea Annei-Helena McLean, fostă actriță, la Centrul de Practică Teatrală Gardzienice din Polonia, participarea la Școala Internațională de Antropologie Teatrală și seminarii de formare cu Ikarus Stage Arts, Nordisk Teaterlaboratorium, Danemarca.

Fotografii din spectacole

Spectacole curente

Arhivă spectacole

Vezi mai multe (5)

#teatrusigur