Deutsch / English
Teatrul German de stat Timișoara

Marc Illich

Marc Illich s-a născut și a crescut în Feldkirch/Austria. Cariera sa artistică a început în timpul studiilor la Viena, în cadrul teatrului studențesc „STUTHE” de acolo. A fost mult timp membru al ansamblului de improvizație „Quintessenz” și al grupului independent „Studio Null Sieben” înainte de a absolvi Academia de Teatru Elfriede Ott în 2021. A lucrat în Viena în principal cu Peter Gruber la Nestroy Spiele Schwechat și cu Bruno Max la Teatrul Scala.


Din stagiunea 2022/23 este membru permanent al ansamblului TGST și este, de asemenea, membru freelancer al grupului vienez „Ensemble Ehrlos”.


La TGST a apărut în rolul lui Trofimov în „Livada de vișini” de Cehov (R: Volker Schmidt), în rolul Naratorului din 'Cartea Junglei' (R: Răzvan Mazilu), în rolul lui Demetrius în „Visul unei nopți de vară” după William Shakespeare, în regia lui Kristóf Szabó, în „Crăiasa Zăpezii” de Evgheni Schwarz, regizat de László Béres și în rolul principal din „Tschick. De ce am furat mașina” de Wolfgang Hermsdorf, în regia lui Irisz Kovacs.

Fotografii din spectacole

Spectacole curente

Arhivă spectacole

#teatrusigur