Deutsch / English
Teatrul German de stat Timișoara

Hanns-Dietrich Schmidt

S-a născut în anul 1955 în Düsseldorf. În timpul studiilor sale de Ştiințele Teatrului, Istoria Artei și a Filosofiei la Universitatea din Köln a lucrat ca asistent de regie la Teatrul din Köln, împreună cu regizorul Hansgünther Heyme. Dupaia a devenit dramaturg la Teatrul de Stat Württemburg și șef dramaturg la Teatrul din Essen.

ÃŽn 1988 a devenit profesor de dramaturgie și tehnici practice teatrale la Universitatea da Arte Folkwang.

ÃŽntre anii 1990 și 2003 este dramaturg și creator de program în conducerea jocurilor festive din Recklinghausen. 

Până acum a fost dramaturg oaspete în Frankfurt, Bremen, Berlin, Düsseldorf, Lausanne, Zürich, Taschkent, Tel Aviv, Luxemburg, Madrid, Mannheim, Bochum, Maribor și a ţinut seminarii universitare despre dramaturgia germană (Köln, Stuttgart, Frankfurt, Tel Aviv, Milano) și despre teatrul antic (Atena și Delphi). 

În anul 1994 devine prodecan, iar în 1996 prorector pentru Relaţii Internaţionale şi Evenimente la Universitatea de Arte Folkwang.

A avut cooperări cu regizorii: Hansgünther Heyme, Günter Krämer, Herbert König, Paul Schalich, Peter Eschberg, Peter Kühn, Inge Andersen, Lisa Nielebock, Brian Michaels, cu actori ca Christoph Hein, Hans Magnus Enzensberger, Gaston Salvatore, Arnon Grünberg, Jochen Berg, Thomas Hürlimann, Thomas Harlan și cu artistul vizual Wolf Vostell.

A lucrat pentru Schimbul internațional al universitățiilor de arte ca membru permanent al juriului DAAD. 

A scris cărți despre istoria jocurilor festivale din Recklinghausen, lucrarea teatrală a lui Schiller, Daniel Casper von Lohnstein și dramaturgia baroc.  

Arhivă spectacole

#teatrusigur