Deutsch / English
Teatrul German de stat Timișoara

Claudia Hartmann

Claudia Hartmann este un profesor acreditat în coordonarea vorbirii, respiraţiei și vocii folosind metoda Schlaffhorst-Andersen. De asemenea este antrenor de voce acreditat prin Linklater, terapeut de respiraţie functională şi oratorie după Dr. med. Parow.

Claudia Hartmann este şi actriță. Activitatea de actriţă a desfăşurat-o pe parcursul a mai multor ani printre altele la Teatrul Tânăr Bonn, Teatrul Bochum şi Festivalele Salzburg.

În 1999, după formarea ei profesională ca profesoară de vorbire, respiraţie și voce, a lucrat în domeniul terapiei vocale în Witten şi ca profesoară la Universitatea de Muzică Detmold, la şcoli private de actorie şi la şcoala Schlaffhorst-Andersen din Bad Nenndorf. 

În 2002 şi-a început activitatea de profesoară în domeniul de oratorie la Universitatea de Arte Folkwang din Essen, pentru domeniul de actorie ale aceleeaşi universităţi în Bochum şi pentru domeniul tehnici de vorbire şi reprezentare scenică la Universitatea de Muzică şi Artele Spectacolului din Frankfurt. În plus a ajutat la formarea unor actori ai scenelor teatrale din Münster în domeniul dezvoltării şi coordinării vocii.

A oferit cu regularitate seminarii de formare şi dezvoltare profesională. 

A fost membru a mai multor performances şi proiecte de literatură, dans şi teatru pe scene de teatru private şi de stat, în muzee şi spaţii publice. 

Arhivă spectacole

#teatrusigur