Deutsch / English
Teatrul German de stat Timișoara

Brian Michaels

Brian Michaels s-a născut în anul 1948 în Londra. Între 1966 și 1969 a studiat Filosofie la Universitatea Sussex, specializându-se pe filosofia germană din secolele al XIX-lea și al XX-lea.

A lucrat ca actor, regizor și coordonator artistic la teatrul Universității. 

În 1970 a lucrat cu comunități indiene din Wolverhampton în cadrul unui proiect înființat de Consiliul Relațiilor dintre Etnii. În 1975 devine cofondator al Centrului Gallus din Frankfurt, un proiect multicultural care are ca scop să ofere grupurilor imigrante acces la o platformă culturală. 

În 1978 a fondat Teatrul Sicilian, primul teatru de imigranți din Germania de Vest. Succesul mare nu s-a lăsat așteptat şi a fost urmat în anul 1980 de un tur prin Italia, însoțit de televiziunea germană. 

ÃŽn același timp a înființat Teatrul Gallus. Unul dintre primele mari teatre alternative din Germania. Chiar ÅŸi după 30 de ani, teatrul își menține importanța în rândul teatrelor alternative subvenționate. 

În 1984 a fost învitat să dezvolte primul proiect pentru Teatrul de Stat din Stuttgart. A creat cu success propria versiune a Odiseei lui Homer. Succesul proiectului i-a adus multe proiecte ca regizor la Opera din Stuttgart. 

ÃŽn timp ce lucra în Stuttgart, a participat la multe festivale din Austria, Elveția, Germania și Italia. 

În 1994 devine profesor de actorie și regie la Universitatea Folkwang din Essen, unul dintre cele mai importante centre de pregătire teatrală. Au urmat colaborări cu parteneri internaționali din Israel, SUA, Olanda și România.

Din anul 2002, deși lucrează la Operă, în cadrul mai multor festivale și la Universitatea Folkwang, Brian Michaels a dorit să dezvolte propriile proiecte bazate pe teme importante lui, ca de exemplu actualul priectul despre Egiptul antic.

Arhivă spectacole

#teatrusigur