Deutsch / English
Teatrul German de stat Timișoara

Bülent Özdil

Bülent Özdil s-a născut în 1981 la Rothenburg ob der Tauber și a crescut în Bad Windsheim, Germania. S-a format ca actor la Școala de actorie (WSfS) din Wiesbaden, obținând diploma de licență în 2006. În timpul pregătirii sale a jucat în primul său spectacol - Urfaust - în rolul lui Valentin. 


Între 2006 și 2010 a lucrat ca actor, printre altele, la Berna și a participat la mai multe producții de televiziune. Au urmat angajamente la Westfälisches Landestheater din Castrop-Rauxel și la Schauspielhaus Salzburg. În această perioadă a interpretat rolul lui Faust în drama cu același nume a lui Goethe. Înainte de a deveni membru al ansamblului Teatrului German de Stat Timișoara la începutul stagiunii 2022/23, piesa sa Advocatus Diaboli și-a sărbătorit premiera mondială la Salzburg.


La TGST, printre spectacolele lui Bülent se numără Livada de vișini de A.P. Cehov în rolul lui Lopahin Ermolai Alexeevici; Cartea junglei  după Rudyard Kipling în rolul lui Shere Khan; Visul unei nopți de vară după William Shakespeare în rolurile Tezeu / Oberon; Teatrul de Pascal Rambert în rolul lui Bernd; Destine dunărene de Andrea Wolfer și Swantje Volkmann în rolul lui Maximilian Emmanuel Fremaut. 


A lucrat, printre alții, cu Volker Schmidt, Răzvan Mazilu, Kristóf Szabó, Pascal Rambert. 


Fotografii din spectacole

Spectacole curente

#teatrusigur