Română / English
Deutsches Staatstheater Temeswar

Teatrul German, turneu de toamnă la FNT și Piatra-Neamț

6. Juli 2019

Marina Constantinescu, director al Festivalului Naţional de Teatru, a anunțat miercuri, 3 iulie, selecţia națională a celei de-a 29-a ediţii. Teatrul German va participa cu spectacolul Jurnal de România. Timișoara, regizat de Carmen Lidia Vidu în stagiunea care tocmai a trecut. Festivalul Național de Teatru va avea loc între 18 și 27 octombrie, la București.

În plus, ne bucurăm că același spectacol a fost invitat și la Festivalul de Teatru de la Piatra-Neamț, unul dintre cele mai importante din țară, a cărei selecție este făcută de către Gianina Cărbunariu-Manager/director general al Teatrului Tineretului și Curator al Festivalului.

Jurnal de România. Timișoara este un proiect multidisciplinar, ce reunește filmul, fotografia și teatrul, și își propune să fie, printr-o serie de confesiuni necenzurate și nemijlocite, o oglindă sinceră a relațiilor interumane, influențate decisiv de mediul urban, dar și un îndemn la implicare socială și comunitară. Arhitectura spectacolului este determinată de biografia actorilor, al căror rol este acela de a desluși și de a cartografia căile prin care părinții, prietenii, necunoscuții, dar și orașul, prin cartierele, locuitorii, artiștii și prin administrația locală, ne modelează și ne transformă – de la nostalgia primelor amintiri și până la realitatea imediată. Mărturisirile sunt întemeiate aproape exclusiv pe experiențele de viață ale actrițelor, fie că vorbim despre momente de fericire sau durere, despre succes sau eșec, despre traume și depresie, despre înstrăinare și regăsire.

Die letzten Nachrichten

You know this ain't just a show!